Вибір ламінату на швидку руку - Корисні статті - Полезные статьи - Інтернет магазин підлогового покриття Floor market - продаж ковроліну, лінолеуму, килимів
(099) 360 70 31
(068) 880 81 69
0
Кошик

Вибір ламінату на швидку руку


21.01.2017

Як називається сучасний підлоговий матеріал з чудовими експлуатаційними властивостями, за допомогою якого можна виготовити підлоги в будь-яких приміщеннях? Загадка не вимагає складних розумових процесів, адже відповідь лежить на поверхні - це ламінат. Саме ламінат, в порівнянні з іншими покриттями для підлоги, виграє по багатьох позиціях.

Безліч фірм займається виробництвом і продажем ламінованих підлог, так що всякий раз доведеться робити вибір. Треба сказати, що він не з легких і доставляє певні труднощі. Кожен продавець розхвалює свій товар, переконуючи в його відмінній якості. Він у фарбах розповідає про його переваги, але замовчує про деякі мінуси, обмеження у використанні. Ось тому людина, що збирається придбати ламінат, повинен мати уявлення про його видах, характеристиках, специфіку застосування в залежності від типу приміщення.




Секрети вибору ламінату

Почнемо з того, що вибір ламінату пов´язаний з типом приміщення, куди він буде визначений, а також умовами експлуатації.

Зносостійкість ламінованого покриття виражається класами. Найпопулярніші класи ламінату - це 31, 32, 33 і 34. Зрозуміло, чим вище клас, тим ламінат міцніше і стійкіше до механічних пошкоджень.

Відзначимо, що даний підлоговий матеріал не є водостійким. Для тривалого опору волозі варто вибирати ламінат з вологостійкої HDF дошки і при укладанні обробляти замки герметиком.

Ламінат того чи іншого класу відповідає різним типам приміщення:

- для кухні та передпокою - приміщень, що значною мірою схильних до стирання рекомендований ламінат 32-33 класу з підвищеною вологостійкістю;

- в дитячій кімнаті і вітальні слід укладати 31-32 клас;

- підлоги в спальному приміщенні і коморі (низька прохідність) можуть бути застелені ламінованим плитками 31 класу;

- кімната для переговорів, а також конференц-зал вимагають ламінату 32 класу;

- 33 клас рекомендований для шкільних і торгових приміщень, офісів, прийомних;

- офісам зі надвеликої прохідністю, барам, кафе, магазинах, спортивних залах підходить ламінат 33-34 класу.

- в спортивних залах, танцювальних залах, в виробничих приміщеннях укладають 34 клас ламінату


При виборі ламінованих дощок звертайте увагу на їх товщину - характеристику, від якої залежить ударостійкість матеріалу і його здатність поглинати звуки. Чим більше товщина, тим вище ці показники, а також термін служби ламінату. Виробники випускають дошки товщиною від 6 до 12 мм. Якщо плануєте монтаж ламінованих підлог в звичайному будинку, зупиніть свій вибір на матеріалі товщиною 6-8 мм. Причому, ламінат з товщиною 6 мм укладають зазвичай там, де потрібен не дуже великий термін служби і в місцях з дуже малою прохідністю. Потовщений ламінат (9-12 мм) використовують в тих випадках, коли потрібен великий термін служби і при укладанні в приміщеннях з великою прохідністю. Додамо, що збірка потовщеного ламінату набагато простіше в порівнянні із збіркою тонкого.

Деякі виробники посилюють звукопоглинання за рахунок установки підкладки на зворотному боці ламінованих дощок. Функцію поглинання звуку бере на себе і спінений поліетилен, підісланий під підлоговий матеріал. Поява скрипу під час ходьби по ламінату може бути обумовлено помилками в процесі монтажу або шлюбом покриття. Запам´ятайте: якісний, правильно укладений ламінат скрипіти не повинен.

Вибираючи ламінат, враховуйте клас формальдегіду. Зображений на упаковці значок Е1 означає, що дотримані всі норми. Не менш важливо акцентувати увагу на гарантійний термін. Зазвичай виробник ламінату дає гарантію на 2-6 років, деякі обіцяють 10-літній поручительство.

Вибирайте, перевіряйте, користуйтеся. Успіхів!

« Всі статті
КОНТАКТИ
м. Запоріжжя
(099) 360 70 31, (068) 880 81 69
floormarket24@gmail.com
Copyright © 2016 – 2024. Всі права захищені.
МЕНЮ САЙТУ
Floor-Market.com.ua ►Магазин підлогового покриття ✔✔✔ Вибір ламінату на швидку руку - Корисні статті - Полезные статьи - Інтернет магазин підлогового покриття Floor market - продаж ковроліну, лінолеуму, килимів
Разработано в веб-студии Сан-Франциско