6 ПОШИРЕНИХ МІФІВ ПРО ковролін - Корисні статті - Полезные статьи - Інтернет магазин підлогового покриття Floor market - продаж ковроліну, лінолеуму, килимів
(099) 360 70 31
(068) 880 81 69
0
Кошик

6 ПОШИРЕНИХ МІФІВ ПРО ковролін


21.01.2017

Розвіємо міфи про ковроліні.

Ковролін - популярне покриття для підлоги, що нагадують килим і відрізняється від нього своїми розмірами і малюнком. Незважаючи на свою популярність, навколо цього підлогового покриття зібралося чимало популярних помилок як про його якість, так і про експлуатаційні характеристики. Ми спробуємо розвінчати ці міфи в нашій статті.
Міф 1: Ковролін небезпечний для здоров´я

Найпопулярніший міф, пов´язаний з ковроліном - це його негативний вплив на здоров´я, викликане виділенням шкідливих токсичних речовин, зокрема, формальдегідів.

Як показали численні дослідження, хімічні складові ковроліну, такі як акрил, поліамід або поліпропілен не завдають шкоди здоров´ю, якщо виготовлені за всіма сучасних стандартів якості. Наприклад, ті ж стінові панелі на основі МДФ і лінолеум ПВХ виділяють більше шкідливих речовин, ніж ковролін, а щодо формальдегіду, варто зауважити, що його використання у виробництві підлогових покриттів в Європі і США заборонені, тому зустріти його в продукції цих країн просто неможливо .

Після укладання ковролін дійсно може мати неприємний фабричний запах, але зазвичай протягом 72-90 годин він повністю вивітрюється.

Якщо говорити про екологічність, ні з точки зору шкоди для екології або здоров´я людини, а використовуваних матеріалів, то в продажу без проблем можна знайти ковролін з натуральним ворсом з вовни або джутового волокна.
6 поширених міфів про ковроліні
 Процес виробництва ковроліну Австралійською компанією Godfrey Hirst.
 
 
 
Міф 2: Ковролін - джерело пилу

Ворс ковроліну, як і інші килимові покриття, дійсно збирає і утримує пил виконуючи тим самим роль своєрідного фільтра, який практично вдвічі зменшує її кількість у порівнянні з іншими покриттями для підлоги. Сам по собі ковролін, звичайно ж, не виділяє жодної пилу.

Якщо дивитися з точки зору впливу на здоров´я, ковролін виступає магнітом, який притягує пил і не дає їй «літати» по всьому приміщенню. Адже що краще - мати ілюзію чистих підлог і дихати пилом, яка буде з нього підніматися кожен раз, коли по ньому хтось проходить, або просто частіше проводити прибирання ковроліну пилососом?

 
Міф 3: Синтетичний ковролін викликає алергію

Більшість респіраторний алергією викликані мікрочастинками речовин, які знаходяться в повітрі, а саме, ворс ковроліну поглинає пил і інші частинки, не даючи їм потрапляти в організм людини. Крім цього, на відміну від натуральних, синтетичні матеріали рідко бувають самі по собі джерелами алергічних реакцій.
За своїм складом якісний ковролін мало чим відрізняється від звичайного одягу, який ми носимо щодня.

Винятком є ​​натуральний латекс - який досить часто викликає алергічні реакції, але потрібно відзначити, що для зв´язування волокон між собою в ковроліні використовується синтетичний латекс, який є зовсім іншим матеріалом.

6 поширених міфів про ковроліні
Міф 4. Ковролін тільки для бідних

Існує думка, що ковролін виключно бюджетне підлогове покриття. Існує кілька причин вважати так. Перша - це стереотип, що ковролін часто використовується в офісах і громадських закладах, а на їх ремонті та інтер´єрі економлять. Друга причина - це асортимент ковроліну в будівельних супермаркетах. Найчастіше супермаркети закуповують найдешевший ковролін в ціновому діапазоні від 5 $ до 15 $ за квадратний метр через що і створюється враження, що весь ковролін коштує дешево і відповідної якості.

Насправді ж, ціна на якісний дизайнерський ковролін європейських виробників може коливатися від 50 $ і 100 $ за один квадратний метр, що можна порівняти з ціною інших найдорожчих підлогових покриттів, як елітна паркетна або масивна дошка. За таку ціну покупець отримає не тільки дуже якісне килимове покриття і можливість вибрати практично будь-яке забарвлення, тип ворсу і дизайнерський зовнішній вигляд.
 
Міф 5. За ковроліном важко доглядати

Якщо говорити про плями від бруду, їжі або напоїв, то ковролін дійсно складніше відмити, ніж плитку, дошку або паркет, але все далеко не так погано, як багато хто може представляти. Спеціально для цього випадку виробники ковроліну використовують грязеотталквающіе просочення, які частково допомагають вирішити цю проблему роблячи ворс менш сприйнятливим до забруднень, а сучасні синтетичні матеріали (це не стосується натурального ворсу) самі по собі менше схильні до побутовим плям.

Але в будь-якому випадку плями на ковроліні слід видаляти якомога швидше, інакше є ризик того, що вивести їх буде дуже складно, а то й зовсім неможливо. З іншого боку, на килимовому покритті практично не видно дрібних забруднень: пісок, пил, крихти, смітинки і тд.

6 поширених міфів про ковроліні
Міф 6. Ковролін накопичує статичну електрику

Вважається, що ковролін, як і будь-яка інша синтетика, накопичує статичну електрику. Ця проблема вже дуже давно була вирішена виробниками синтетичні

« Всі статті
КОНТАКТИ
м. Запоріжжя
(099) 360 70 31, (068) 880 81 69
floormarket24@gmail.com
Copyright © 2016 – 2024. Всі права захищені.
МЕНЮ САЙТУ
Floor-Market.com.ua ►Магазин підлогового покриття ✔✔✔ 6 ПОШИРЕНИХ МІФІВ ПРО ковролін - Корисні статті - Полезные статьи - Інтернет магазин підлогового покриття Floor market - продаж ковроліну, лінолеуму, килимів
Разработано в веб-студии Сан-Франциско